fbpx

Support

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 021-12 76 76 eller använd nedanstående formulär:

  Bröstförminskning

  Bröstförminskning utförs ofta pga. medicinska skäl som värk ifrån axlar, nacke och bröstrygg. Stora bröst kan även vara i vägen vid t.ex. träning eller skapa irritation under brösten.

  Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

  Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med kirurg. Där kommer du få genomgå klinisk undersökning, noggrann analys av just din problematik och få fulltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst. Kontakta vår specialistklinik, Nordiska Kliniken som utför bröstförminskning i Stockholm.

  Om bröstförminskning

  Bröstförminskning är ett plastikkirurgiskt ingrepp som minskar bröstens storlek och överhäng. Ingreppet motiveras vanligtvis av medicinska skäl som värk ifrån axlar, nacke och bröstrygg, men medför ofta även betydande estetiska förbättringar. Stora, tunga och framförallt hängande bröst kan påverka självkänslan negativt och vara ett hinder vid t.ex. idrott. Det kan även vara svårt att hitta passande bh utanför specialbutiker och bh-banden kan skära in i skulderregionen och orsaka besvär.

  Vid en bröstreduktion avlägsnas fett, bröstvävnad, hud och vårtgården flyttas upp i nivå med bröstvecket. Vid behov minskas även vårtgården. Bröstvävnaden formas om och bröstet får ett fastare och ofta mer estetiskt tilltalande utseende. Ingreppet ger även möjlighet att jämna ut storleksskillnader mellan brösten.

  Vi på Laser & Estetik föredrar vertikal snittföring framför det klassiska ankarsnittet (som innebär ett horisontellt ärr i bröstvecket). Fördelen med vertikal snittföring är dels att det blir mindre ärr, men även att tekniken formar om bröstvävnaden så att både bredden på bröstet minskar och projektionen ökar. Resultatet anses även bestå längre än vid mer traditionell teknik.

  Placering av ärren

  Ärren placeras runt bröstvårtan och rakt ner mot bröstvecket. Operationsärrens utseende varierar från person till person. Med den vertikala bröstreduktionstekniken byter man bort det horisontella ärret mot en ojämnhet under bröstet som oftast försvinner under första året efter operation. I undantagsfall behövs en justering med ett litet ingrepp i lokalbedövning. Vid mycket stora bröst kan det vara nödvändigt att komplettera med ett horisontellt snitt i vecket under bröstet.

  Ärren bleknar med tiden men kommer aldrig att försvinna helt, räkna därför med 12-24 månader innan du kan se slutresultatet. För att minimera risken för breda ärr rekommenderar vi tejpning av ärren under 3-6 månader. Tejpen byts var 7-10:e dag och det går att duscha på tejpen om den sedan torkas med hårtork. För bästa möjliga resultat bör ärren inte utsättas för sol- eller solariestrålning under det första året.

  Smärta och obehag

  Det kan göra ont i operationsområdet under de första dygnen och obehag kan förekomma de första veckorna. Värken under de första dygnen avhjälps med vanliga värktabletter som skrivs ut efter operation.

  Förband och återbesök

  Efter operation används en sport-bh som förband och den bärs dygnet runt under första månaden och dagtid under den andra månaden. Såret sluts med stygn som försvinner av sig själva men det brukar kännas tryggt att komma på ett återbesök efter 10-14 dagar för att kontrollera läkningen och diskutera igenom eventuella frågor som kan ha uppkommit. Vi på Laser & Estetik vill gärna att du kommer på en kontroll efter 4-6 månader och eventuellt efter 12 månader beroende på dina önskemål.

  Sjukskrivning och träning

  De flesta kvinnor kan återgå till arbete inom 1-3 veckor beroende på arbetssituation. Undvik träning som medför att brösten rör sig kraftigt de första 6-8 veckorna, men vanlig motion som exempelvis promenader går bra och har en positiv effekt på läkningen.

  Amning och känsel

  I och med att vårtgården förflyttas delas en del nerver och vid större lyft påverkas även körtelvävnad som vanligtvis går till bröstvårtan och vårtgården. Detta kan påverka känseln och amningsförmågan negativt. Känseln brukar återkomma till stor del under det första året, men det går inte garantera full känsel eller amningsförmåga efter operation.

  Komplikationer

  Alla kirurgiska ingrepp medför en risk, exempelvis påverkan av narkos, infektion, blödning och svårläkta sår, men det finns även komplikationer som är specifika för just bröstlyft.  I och med att vårtgården förflyttas så minskar cirkulationen till vårtgården och det kan i ytterst sällsynta fall hända att cirkulationen blir så pass dålig att hela vårtgården går under och måste tas bort.

  Snabbfakta

  Operationstid: 2-3 timmar

  Vistelse på kliniken: 6-12 timmar

  Tillbaka på jobbet: Ca 2 veckor

  Operation: Under narkos

  Pris: från 45 000 kr