fbpx

Support

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 021-12 76 76 eller använd nedanstående formulär:

  Bröstrekonstruktion

  Den vanligaste formen av cancer för kvinnor i Sverige är bröstcancer. I många fall tas hela bröstet bort, även vårtgård och bröstvårta. Antingen rekonstureras bröstet i samband med att det sjuka bröstet tas bort eller vid en senare rekonstruktion.

  Bröstrekonstruktion

  Rekonstruktiv bröstförstoring, eller bröstrekonstruktion, innebär att bröstets form och utseende återskapas efter t.ex. bröstcancer. Bröstet som tagits bort återskapas genom en eller flera operationer. I många fall behöver även vårtgård och bröstvårtan rekonstrueras. Den mest förekommande bröstrekonstruktionen görs med implantat. Även t.ex. fett kan transplanteras. I en del fall återskapas bröstet i direkt anslutning till canceroperationen. Dock är det vanligare att en bröstrekonstruktion sker vid ett senare tillfälle.

  Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

  En rekonstruktiv bröstförstoring föregås av en konsultation med kirurg. Där kommer du få genomgå klinisk undersökning, noggrann analys av just din problematik och få fulltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst. Kontakta vår specialistklinik i Stockholm.