fbpx

Support

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 021-12 76 76 eller använd nedanstående formulär:

  Hårborttagning med laser

  Genom att använda laser för hårborttagning kan du med mörka och grova hårstrån samt ljus hud nu bli av med besvärande hårväxt permanent!

  Västerås – En specialist på hårborttagning

  Västerås kliniken har funnits sedan 2005 och har sedan starten erbjudit marknadens främsta hårborttagningsbehandlingar. Västerås kliniken håller sig uppdaterade med de senaste hårborttagningsapparaterna och har endast utbildad och kvalificerad personal som utför behandlingarna. Tveka inte att kontakta oss i Västerås så kan Du komma på kostnaddfri konsultation.

  Välj rätt behandling

  För att ha bästa förutsättning att bli av med oönskad hårväxt är det viktigt att välja rätt behandlingsmetod. Västerås kliniken jobbar endast med de senaste lasermaskinerna och laser är en överlägsen behandlingsmetod jämfört med exempelvis IPL. Detta då laser har mer energi, rätt pulslängd samt enbart den korrekta pulslängden för att hårreduceringen ska bli så effektiv som möjligt.

  Hur fungerar hårborttagning med laser?

  Laserljuset söker sig till pigmentet i håret och hittar på så sätt ner i hårsäckarna. Värmen sprids till hårroten som värms upp till cirka 70°C och då förstörs de hårproducerande cellerna. Det är oerhört viktigt att man uppnår korrekt temperatur. Denna måste anpassas efter varje individs individuella förutsättningar. Annars finns risk för brännskador. Västerås kliniken jobbar därför endast med kvalificerad och utbildad personal. Det är viktigt att tillräckligt med värme tillförs men samtidigt får man inte ha för hög värme då huden då kan skadas. Värmen måste justeras beroende på varje patients hår- och hudfärg.

  Ungefär 4-8 veckor innan behandlingen bör man avstå från att sola. Detta då man måste ha lägre styrka ju mer solbränd man är och därmed kan resultat påverkas negativt. Det finns även en ökad risk för pigmentfläckar om man laserbehandlar nysolad hud. Risken för pigmentförändringar är dock väldigt liten, ca 1 % av patienterna, förutsatt att man följer våra rekommendationer. Av samma anledning som solning ska man heller ej använda brun utan sol innan laserbehandling då man även då måste sänka styrkan. Det område som ska behandlas ska rakas dagen innan eller helst samma dag som behandlingen. Man får ej vaxa, plocka, epilera eller bleka håret på minst 6 veckor innan behandlingen då lasers endast kan påverka de hårsäckar som innehåller hår.

  Så går en hårborttagningsbehandling till i Västerås

  Vi brukar rekommendera 6-8 behandlingar totalt. Antalet behandlingar som krävs är dock individuellt vilket innebär att det ibland krävs fler. Behandlingarna ska göras med 6-8 veckors mellanrum på grund av att håret växer i cykler. När hårsäckarna är inaktiva innehåller de inget hår och därmed inget pigment vilket gör att lasern inte kan påverka dessa. Behandlingstiden varierar mellan 10 minuter för de små områdena som haka upp till 2-3 timmar för större delar av kroppen.

  Jämfört med många andra hårborttagningsmetoder så upplevs diode-laser som betydligt mindre smärtsam. Den inbyggda kyleffekten lindrar de varma stick som man känner av lasern. De allra flesta har inga problem med den stickande känslan men ska man behandla områden som man tycker är väldigt känsliga kan bedövande salva appliceras innan. Västerås kliniken erbjuder salva inför hårborttagninsbehandlingen för de som vill.

  Vad händer efter en hårborttagningsbehandling?

  Efter en laserbehandling är det ofta väldigt små bieffekter, man kan uppleva en viss rodnad eller svullnad men dessa brukar lägga sig väldigt fort. Man kan i vissa fall få vattenblåsor som försvinner inom någon vecka. Detta är dock sällsynt.

  Precis som inför en laserbehandling är det viktigt att man ej utsätter det nybehandlade området för solljus. Om man solar på nylasrad hud kan man få pigmentförändringar. Åtminstone ska man vara försiktig närmaste månaden efter laserbehandling. Man ska även undvika träning, bastu eller bad de första 24 timmarna då det kan leda till att huden på det behandlade området blir irriterad. Västerås kliniken erbjuder full eftervård för de patienter som vill.

  Är behandlingen permanent?

  Vetenskapliga studier som undersökt patienter två år efter avslutad behandling har visat permanenta resultat, även för områden som vanligtvis har lång växtcykel ex benen. Det ska dock understrykas att hormonell hårväxt, i samband med till exempel graviditet, ej kan uteslutas efter laserbehandling. Västerås kliniken erbjuder kostnadsfri återbesök och utvärdering efter varje hårborttagning med laser.

  Vilka lämpar sig behandlingen för?

  De bästa förutsättningarna för hårborttagning med laser är om man har ljus hud och mörka grova hårstrån. Det går även att behandla mörkare hud genom att justera pulstiden för diode-lasern även om en del av energin från lasern absorberas av huden istället för av pigmentet i håret vilket är det önskvärda. Även personer med ljusa hårstrån går att behandla men det är svårt att få permanent resultat, även om hårväxten minskas efter varje behandling.

  Kontakta din klinik för kostnadsfri konsultation och rådgivning hos någon av våra specialutbildade hudterapeuter! Klicka här för att kontakta din närmaste klinik.

  Snabbfakta

  Fördelar: Bättre effekt än IPL

  Hur många behandlingar behövs?: Vanligtvis mellan 6-8 behandlingar

  Hur ofta?: 4-8 veckor beroende på område

  Var?: På alla våra kliniker